GERİ BLOG

ÖNCEKİ
YAZI

Yılbaşı Menüsü

Yeni yılı evde sevdikleriniz ile kutlamak ve misafirlerinize tadı damakta kalacak bir menü hazırlamak için görüntüsü ile göze, lezzeti ile kalbe dokunacak tarifler.

Baharatlı Bal Kabağı Çorbası  

Bal Kabağı 250 gr
Soğan 1 adet
Sap Kereviz 1 adet
Su Yeterince 
Taze Kekik 2-3 dal
Biberiye 2-3 dal 
Krema 100 gr 
Zeytinyağı 
Tuz- Karabiber


Soğanları küp küp doğradıktan sonra zeytinyağında soteleyin. Sırasıyla kereviz ve bal kabağını da ekleyip soteleyin. Sonra baharatlarını ilave edin ve su ekleyerek pişirin. Kabaklar yumuşayınca blenderdan geçirin ve son olarak kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. 


Kestaneli Pilav

Pirinç 1 su bardağı
Kestane 50 gr
Soğan 1 adet
Kuş Üzümü 25 gr
Fıstık 15 gr
Kimyon 
Tarçın
Yenibahar 
Tatlı Toz Kırmızı Biber 
Şeker 
Tavuk Suyu 2 su bardağı
Tereyağı 30 gr


Pirinci önceden ıslatın. Soğanı yağda kavurun. Fıstığı ilave edin ve onu da kavurun. Pirinci ekleyin, baharatları ekleyin. Tavuk suyunu koyun ve pilavı pişirin. Pişen pilav dinlendikten sonra dereotu ve kestaneyi ekleyerek servis edin.

 

Yılbaşı Hindisi 

Hindi Bütün
Tereyağı 200 gr
Pekmez 50 gr
Domates Salçası 50 gr 
Biber Salçası 30 gr 
Mürdüm Eriği 30 gr 
Su 50 ml 


Hindiyi bol tereyağı ile yağlayın. Pekmez ve salçayı su ile karıştırıp hindiye iyice yedirin. Her tarafını kapladıktan sonra mürdüm eriklerini de hindinin yanına ekleyin. Hindiyi 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.

 


Çikolatalı Kek

Yumurta 5 adet
Yumurta Sarısı 5 adet
Vanilya Şurubu 
Portakal Kabuğu 1 adet
Portakal Likörü 
Bitter Çikolata 250 gr
Erimiş Tereyağı 250 gr
Şeker 50 gr
Un 80 gr


Tereyağını ocakta iyice ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve eritin. Ayrı bir kapta yumurtaları şeker ile karıştırın. İki karışımı yumurtalar pişmeyecek şekilde hızlıca karıştırın. Kalan malzemeleri ekleyin ve spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Hazırlanan karışımı aliminyum kalıplara koyun ve 180 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin.